ESG

I Danmark står byggeri og ejendomme for ca. 40 % af det samlede energiforbrug, mens det på verdensplan har ca. 40 % af den samlede CO2-udledning på samvittigheden. Derfor er et fokus på nedbringelse af CO2-udledningen og energioptimering en forudsætning for at sikre et sundere og bedre klima både for os og de næste generationer. 

En certificeret ejendomsportefølje

Vi arbejder systematisk med at indsamle forbrugs- og energidata på vores danske ejendomsportefølje med henblik på at reducere CO₂-aftrykket, og vi bestræber os på at bygge og renovere efter standarder som systematiserer bæredygtighedsarbejdet og reducerer den samlede miljøbelastning. Nybyggeri bliver certificeret som minimum svarende til DGNB guld.

Som medlem af Green Building Council Denmark deler vi vores erfaringer med at måle og nedbringe CO₂-aftrykket, så de kan gavne i et bredere perspektiv.

 
 

Fokus på bæredygtighed

PFA Ejendomme har skarpt fokus på at stille krav til bæredygtighed og klimahensynnår vi opfører og renoverer ejendomme, og Paris-aftalens klimamålsætning er integreret i vores investeringsproces.

Det afspejler sig bl.a. i vores medlemskab i Net-Zero Asset Owner Alliance, hvor vi har forpligtet os at reducere CO2 aftrykket i PFA med 29% fra 2019-2024 og stille krav DGNB-Certificering og overholdelse af EU-taksonomien.

Danmarks højeste etagebyggeri - med træ i den bærende konstruktion

I Aarhus’ sydhavnskvarter opfører PFA lige nu et banebrydende byggeri. Et højhus med bærende konstruktioner, gulve, lofter og facade bestående af træ, genbrugstræ og andre materialer, som reducerer den samlede CO2 belastning og ressource træk. Højhuset skal teste nye metoder til genbrug af træ, glas og udtjente vindmøllevinger. Med 78 meter i højden og 20 etager bliver det kommende kontorhus ”TRÆ” i Aarhus Danmarks højeste træhus. 

Byggeriet bliver på 14.850 m2 og vil stå færdigt i 2024. Det er tegnet af Lendager Arkitekter og udviklet i samarbejde med Kilden og Hindby samt Aarhus Kommune, der har støttet byggeriet med fem mio. kr. fra byens klimafond.

   
"TRÆ bliver et enestående byggeri, hvor vi prøver at gentænke hele byggeprocessen. Vi vil opføre et højhus, hvor vi forsøger at erstatte traditionelle materialer som stål og beton med klimavenlige alternativer som for eksempel træ. Byggebranchen står for 30 procent af CO2-udledningen i Danmark og som landets største ejendomsinvestor, mener jeg, at vi har en forpligtigelse til at finde nye metoder til at genbruge materialer og bygge mere klimavenligt,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.
 
Hør mere om det nye byggeri i videoen herunder.

Rapport for samfundsansvar

Et bæredygtigt PFA – hele vejen rundt

Bæredygtige investeringer, klare målsætninger om CO2-aftryk, et sundt arbejdsliv og et seniorliv, der tager fat på arbejdsliv, trivsel og boligformer. Det og meget mere er på PFA’s agenda for bæredygtighed, som vi gør status på i vores
Rapport for samfundsansvar 2022.

 

Læs rapporten her
Download printversion