PFA Pension sender 1,7 mia. kr. tilbage til kunderne

Efter et godt år med overskud sender landets største kommercielle pensionsselskab 1,7 mia. kr. tilbage til kunderne. Fremover hæves den forventede forrentning.

Det kan betale sig at være kunde i et kundeejet pensionsselskab. Kunderne i PFA Pension med KundeKapital kan nemlig glæde sig over, at der netop nu bliver sendt 1,7 mia. kr. ud til deres pensionsdepoter. Det er andet år i træk, at PFA-kunderne får 1,7 mia. kr.

”Vi er til for vores kunder, og alt hvad vi gør, kommer vores kunder til gode. Jeg er stolt af det stærke og robuste kundefællesskab, som vi i PFA har med vores 1,3 mio. kunder. Et fællesskab, der betyder, at vi endnu engang kan sende 1,7 mia. kr. tilbage til vores kunder,” siger PFA’s adm. direktør Ole Krogh Petersen.

I år er det 20 år siden, at PFA for første gang sendte penge tilbage til kunderne. I de 20 år, hvor PFA har delt overskud og risiko med kunderne, har kunder med PFA KundeKapital fået i alt 26 mia. kr. i overskudsdeling.

”PFA’s kundefællesskab har aldrig været mere relevant end i dag. I en tid, hvor mange føler usikkerhed om fremtiden, er det for os i PFA essentielt, at vi kan være med til at skabe økonomisk tryghed for vores kunder, og det bidrager KundeKapital til,” siger Ole Krogh Petersen.

Fremover bliver det desuden endnu mere attraktivt at være en del af PFA’s kundefællesskab. Den forventede forrentning af kundernes individuelle KundeKapital bliver forhøjet fra 8 til 10 procent.

”Med en højere forventet forrentning bliver KundeKapital endnu mere attraktivt. Ændringerne i modellen for PFA KundeKapital giver os mulighed for at sætte den forventede forrentning op til 10 pct. Det er en høj forrentning, hvis man sammenligner med det forventede afkast fra en balanceret pulje af aktier og obligationer,” siger Ole Krogh Petersen, adm. direktør i PFA Pension.

Fakta
PFA KundeKapital er PFA Pensions model for overskuds- og risikodeling med kunderne. KundeKapital er delt op i en kollektiv og en individuel del. 

Konstruktionen betyder, at hovedparten af PFA Pensions overskud går tilbage til kunderne via PFA KundeKapital. Her bliver den forrentet på linje med PFA Pensions egenkapital. 

Hvis PFA Pension kommer ud for tab, skal PFA KundeKapital være med til at dække tabet, men den kollektive KundeKapital dækker så vidt muligt for den individuelle KundeKapitals andel af eventuelle tab.