PFA får pris for brug af AI til at styrke arbejdet med kundernes sundhed

PFA’s brug af kunstig intelligens (AI) til at styrke sundhedsindsatsen og bl.a. nedsætte risiko for langtidssygefravær hos kunderne er netop blevet belønnet med hovedprisen ved Finans Impact ESG-Awards 2024. Prisen uddeles i samarbejde mellem Finans og rådgivnings- og revisionsvirksomheden KPMG.

PFA har i det senere år brugt kunstig intelligens til at forebygge langtidssygdom. Det er blandt andet sket med et nyt AI-værktøj, som ifølge PFA’s egen data har reduceret kundernes risiko for langtidssygdom med 70 procent. Det en meget markant effekt, og derfor glæder det også leder for AI-udvikling i PFA, Helle Gormsen, at arbejdet nu er blevet belønnet med hovedprisen ved Finans Impact ESG-Awards. 

”Vores AI-værktøj er udarbejdet i tæt samarbejde mellem vores AI-specialister og sundhedsfaglige medarbejdere, der sidder ved telefonerne og hjælper kunderne. Og netop kombinationen af dataintelligens og medarbejderinput har været afgørende for, at vi har kunnet udarbejde et effektivt værktøj. Alligevel er det kommet bag på os, hvor stor effekten har været,” siger Helle Gormsen. 

Sundhed og velfærd under stigende pres

PFA er med 1,3 mio. kunder en af Danmarks største leverandører af sundhedsløsninger og befinder sig derfor helt i frontlinjen på den sundhedskrise, som samfundet har oplevet det seneste år. Hvis ikke den kurve knækker, vil det ifølge PFA’s koncerndirektør, Camila Holm, føre til øget pres på både det offentlige og private sundhedsvæsen. Derfor ser hun også stort potentiale i det nye værktøj. 

”Det er ingen hemmelighed, at den negative udvikling på sundhedsområdet er en dårlig forretning hele vejen rundt. Det har store konsekvenser for den enkelte, som rammes af langtidssygdom. Det går også hårdt ud over arbejdspladserne, som må undvære værdsatte medarbejdere, og som måske allerede slås med mangel på arbejdskraft. Endelig lægger det pres på de i forvejen begrænsede resurser i det offentlige sundhedsvæsen. Hvert fremskridt på området kan have store positive samfundsgevinster, og jeg er meget glad for, at vi i PFA kan bidrage med nye og innovative løsninger,” siger Camilla Holm.